Brno Stadsgids

Veiligheid

Brno is een relatief veilige stad, geweldsdelicten zijn zeer zeldzaam. Hieronder vind je een aantal van onze aanbevelingen:

Probeer het centraal station te vermijden als het donker is daar het een aantal daklozen aantrekt, de gebruikelijke voorzichtigheid is van toepassing

In het centrum kun je bedelaars tegenkomen. Hoewel ze zelden problemen veroorzaken (onbeleefd gebaren, beledigend schreeuwen), is het raadzaam geen geld te geven.

Als je met de auto reist leg bagage en kostbaarheden dan niet zichtbaar in je auto en probeer de cd-speler te verwijderen, zelfs als het een gehuurde auto is. Als je in een hotel verblijft laat dan geen kostbaarheden (met inbegrip van je paspoort) onbewaakt achter in je hotelkamer, gebruik de hotelkluis of, beter nog, neem ze niet mee voor de trip tenzij dit noodzakelijk is.

Een ander probleem voor toeristen is het zakkenrollen in gebieden met veel mensen of in het openbaar vervoer (let op zigeuners). In sommige gevallen kunnen ze kinderen gebruiken om je af te leiden of je iets te overhandigen, in andere gevallen kunnen ze het heft in eigen handen nemen.

Tot slot, wees voorzichtig bij het oversteken van de straat. De wet in Brno zegt dat er gestopt moet worden zodra voetgangers de straat oplopen, maar veel automobilisten doen dat niet en ongelukken kunnen zich voordoen. Zorg ervoor dat voertuigen echt stoppen voordat je probeert de straat over te steken.

Pickpockets in Brno

About the author

admin

Leave a Comment