Brno Stadsgids

Introductie

Brno Panorama

Brno, de hoofdstad van Moravië en de tweede stad van Tsjechië, is beroemd om zijn Motor Grand Prix en handelsbeurzen maar het is ook een levendig cultureel centrum met een grote universiteit en verschillende theaters waaronder de Reduta, waar Mozart zijn eigen composities dirigeerde in 1767, en een aantal interessante historische bezienswaardigheden.

Hoewel Brno, als het gaat om het architecturaal erfgoed en cultureel leven, niet te vergelijken is met Praag heeft de stad nog steeds veel te bieden en werkt hard om bezoekers hier naartoe te lokken, te vermaken en inspireren.

Spilberg Castle Brno

Twee Brno monumenten, het Špilberk fort, dat eeuwenlang dienst deed als een Habsburgse gevangenis en nu fungeert als stadsmuseum, en de gotische kathedraal van St. Peter en St. Paul staan op de aangrenzende heuvels. De oude binnenstad ligt onder aan de kathedraal. Het is de moeite waard om de toren van het oude stadhuis te beklimmen voor het uitzicht.

Bгno’s oude centrum met de belangrijkste historische bezienswaardigheden en musea van de stad is geconcentreerd rond twee pleinen: Zelný trh en náměsti Svobody (Plein van de vrijheid). De stad is zeer compact dus het is mogelijk om in één of twee dagen de meeste bezienswaardigheden bezoeken.

Hoewel Brno over een drukke industriële kern beschikt, is het historische centrum intrigerend.

Cathedral Brno

About the author

admin

Leave a Comment