Brno Stadsgids

Historie

De Kelten kwamen 2500 jaar geleden naar het gebied. In de 9e eeuw bouwden Slaven een fort op wat in deze dagen Petrov Hill heet. Vanaf de elfde eeuw zetelden de markgraven van Moravië hier. Rond 1641 werd Brno de hoofdstad van Moravië wat de agressie van de Turken en Zweden aantrok en grote schade aan de stad aanbracht in een poging om deze in te nemen. Veel van de Barokke gebouwen zijn ontworpen door Moric Grimm en zijn broer, de beroemde architecten van de stad. In 1861 werd de verwoeste stad vervangen door boulevards en parken.

Brno History

Tijdens de negentiende eeuw zorgde de industrialisatie ervoor, in het bijzonder de textielproductie, dat Brno floreerde, het ontleent ook zijn naam aan het Bren geweer dat hier oorspronkelijk werd gemaakt. Aan het einde van de eeuw werd Brno de tweede grootste stad van de Tsjechische Republiek en de progressieve kooplieden wilden dat de stad de nieuwste commerciële en industriële ontwerpen aanbood. In 1928 ontwikkelden ze een enorm handelsnetwerk, met haar baanbrekende architectuurstijlen trok het 1000en buitenlandse toeristen per jaar.

About the author

admin

Leave a Comment