Brno Stadsgids

Festivals

Het grootste festival gehouden in Brno is het Ignis Brunensis vuurwerk festival. Deze Latijnse naam betekent “de Vlam van Brno”, het maakt deel uit van een festival met een gedurfde naam “Brno – stad in het centrum van Europa”. Ignis Brunensis is de grootste show in zijn soort gehouden in Centraal-Europa, dit evenement trekt meestal een- of tweehonderdduizend bezoekers voor iedere dag dat het wordt gehouden.

Festival Brno

Het volgende internationale festival is de Cinema Mundi (een Latijnse naam dat zoiets betekent als “de Cinematografie van de Wereld”), het toont ongeveer 60 films die meedingen naar de Oscar nominatie in de categorie ‘Best Foreign Language Film’. Het Brno Theaterwereld is een ander internationaal festival dat jaarlijks wordt gehouden in de stad waarbij theaters en het stadscentrum van Brno zo’n honderd optredens organiseren van zowel nationale als buitenlandse ensembles. Er worden regelmatig vele andere festivals gehouden in Brno, bijvoorbeeld het Internationale Muziekfestival Brno, het Spilberk Internationale Muziekfestival, het Zomer Shakespeare Festival en nog veel meer.

About the author

admin

Leave a Comment