Bezienswaardigheden

Tugendhat villa

Een ander belangrijk gebouw is de Tugendhat villa uit 1930 van de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe, gelegen in de voorsteden van čemá Pole. De markante witte villa is baanbrekend door zijn gedurfde ontwerp met ‘vrije zwevende’ ruimtes. Het belangrijkste aspect van het gebouw is het feit dat het is gemaakt door een stalen frame te bedekken met glas, wat het effect had van het koppelen van de binnenkant aan de buitenkant. Na het vertrek van de eigenaars in 1938 werd het gebouw zwaar beschadigd door de Sovjets en de nazi’s. Zodra de Tweede Wereldoorlog was afgelopen fungeerde het als dansschool en revalidatiecentrum voor kinderen. Nadat in de jaren tachtig het gebouw eindelijk werd gerestaureerd, werd het in 2001 uitgeroepen tot U.N.E.S.C.O World Heritage. De volledige restauratie begon in het begin van 2010. Openingstijden: 10am-6pm woensdag-zondag.

Tugendhat Villa

About the author

admin

Leave a Comment