Bezienswaardigheden

Het theater bij Mahen

Dit theater werd gebouwd tussen 1881 en 1882 op de voormalige locatie van de stadsmuren van Brno. De architectonische vormgeving van dit gebouw combineert de stijlen van de Neo-Barokke, Neo-classicisme en de Neo-renaissance tijdperken. Hermann Hellner en Ferdinand Fellner behoorden tot de 1e architectonische ontwerpers van dit theater. De ingang van het gebouw is versierd met Corinthische en Toscaanse beelden, zuilen en een Dionysus standbeeld in het centrum staande op een wagen beschilderd met een leeuw en panter.

Dit was het 1e theater op het continent van Europa volledig uitgerust met elektrische verlichting. Thomas Edison bezocht Brno om de elektrische verlichting op te zetten en te installeren.

Mahen Theatre

About the author

admin

Leave a Comment