Reizen naar Brno

Brno openbaar vervoer

Het goed georganiseerde openbaar vervoersysteem bestaat uit 13 tramlijnen, 13 trolleybus lijnen en bijna 40 dag- en 11 nachtbuslijnen dat heel Brno en het grootste deel van Zuid-Moravië bedient. De diensten eindigen overdag om 11pm, de nachtbussen gaan ieder uur en maken een tussenstop bij het centraal station.

Het lokale openbaar vervoersysteem is verbonden met het regionale openbaar vervoer middels een geïntegreerd systeem genaamd IDS JMK en verbindt ook een paar nabijgelegen gemeenten rechtstreeks met de stad. De belangrijkste operator is het bedrijf DPmB (Brno stadstransportbedrijf) die, voornamelijk voor recreatieve doeleinden, ook een veerboot tour aanbiedt op het Brno dammeer en voor geïnteresseerden een toeristische minibus tour waarbij een korte rondleiding door de stad wordt gegeven.

Voor reizen binnen de stad zijn een non transfer ticket (geldig voor 10 minuten en kost 14 CZK), kort transfer ticket (geldig voor 15 minuten en kost 18 CZK) en lang transfer ticket (geldig voor 60 minuten en kost 22 CZK) beschikbaar. Tickets zijn verkrijgbaar bij gele kaartautomaten bij bus- en tramhaltes, en ook bij loketten van treinstations. Je kunt het ticket voor 60 minuten kopen bij de chauffeur voor 30 CZK.

Zuid-Moravië is verdeeld in tariefzones en Brno zelf bestaat uit twee zones. Tickets zijn geldig in alle bussen en lokale treinen (categorie Os, Sp en R), de prijs varieert van het aantal zones waarover je reist.

Een netwerk ticket voor één dag kost 80 CZK voor Brno stad en 190 CZK voor de hele regio. In het weekend kunnen 2 volwassenen en drie kinderen reizen met een enkel netwerk ticket.

Trams in Brno

About the author

admin

Leave a Comment